درمان خانگی مولوسکوم کونتاژیوزوم
قبل از اینکه در مورد درمان خانگی بدانید یک توصیه مهم این است که استفاده از تیغ یا مواد موبر برای اصلاح موهای ناحیه تناسلی میتواند باعت انتشار و تشدید بیماری شود. در این دوران بهتر است از ماشینهای اصلاح موی سر آقایان با شانه مخصوص آن فقط موها را کوتاه نمائید.
درمانهای خانگی محبوب و رایج عبارتند از:
سرکه سیب
با این که استفاده از سرکهی سیب یک درمان رایج خانگی است، اما در مورد اثربخشی آن پژوهشی انجام نشده است. با استفاده از یک پنبه یا پارچهی نخی مقداری سرکهی سیب خالص را روی مناطق مبتلا به مدت یک تا دو ساعت بانداژ کنید. افرادی که پوست حساسی دارند، قبل از مصرف، سرکه را با مقداری آب رقیق کنند. در صورتی که بعد از استفاده پوستتان تحریک شد، سریع بانداژ را از روی محل بردارید و پوست را به آرامی بشویید.
تقویت سیستم ایمنی
اگر مولوسکوم کونتاژیوزوم شدید یا عودکننده دارید، بدین معنی است که سیستم ایمنی شما در تلاش و تقلا است تا ویروس را شکست دهد. برای تقویت سیستم ایمنی خود، میتوانید این کارها را انجام دهید:
- داشتن رژیم غذایی متعادل غنی از سبزیجات، میوه، غلات کامل، پروتئین کمچربی، و چربی سالم.
- پرهیز از مصرف قند، غلات تصفیه شده و غذاهای چرب و فرآوری شده
- استفاده از غذاهای پروبیوتیک و مکملها
- ورزش منظم
- کاهش استرس از طریق مدیتیشن، ذهنآگاهی و یوگا
- خواب شبانه به میزان 7 تا 9 ساعت
- جبران کمبودهای غذایی، درمان آلرژیها و دیگر مشکلات زمینهای
برداشتن مولوسکوم
حذف فیزیکی ضایعه شامل کرایوتراپی (انجماد ضایعه با نیتروژن مایع)، کورتاژ (نفوذ به مرکز ضایعه و تراشیدن مواد سفید رنگ آن) و لیزرتراپی می شود. این روشها سریع هستند و برای انجام آنها نیاز به فرد ماهر و آموزشدیده و گاهی بیحسی موضعی است و ممکن است بعد از درمان، دچار درد و تحریک محل شویم و اسکار در محل ایجاد شود. لیزر این ویژگی را دارد که ضایعات در همان لحظه و سریع و بصورت نقطهای، بدون آسیب به پوست اطراف ضایعات از بین ببرد و ظرف 2 تا 3 هفته پوست ترمیم می شود. کورتاژ آسیب بیشتری به پوست می رساند و رفع ضایعات بعد از کرایوتراپی نیز زمان بر بوده و پوست حاشیه اطراف ضایعات را نیز تحتالشعاع قرار می دهد و بعبارتی بافت بیشتری را آسیب می زند.
اصلاً درست نیست که خودتان شخصاً تلاش کنید ترشح یا مادهی درون مولوسکوم تناسلی را خارج کنید. در صورتی که خودتان بخواهید این کار را انجام دهید، ممکن است ندانسته باعث ایجاد زخم وسیع یا انتشار عفونت به دیگر نواحی بدن شوید. ضمن اینکه با خراشیدن و تراشیدن پوست امکان ابتلا به عفونتهای باکتریایی فراهم میشود.
علائم خوب شدن مولوسکوم
این عارضه معمولاً بعد از مدتی خودبهخود ناپدید میشود، به همین دلیل بعضی افراد به دنبال درمان این ضایعات نمیروند. اما اگر مولوسکوم کونتاژیوزوم را درمان نکنید، معمولاً 6 تا 12 ماه طول میکشد تا جوشهای روی پوستتان کاملاً از بین بروند و طی این زمان، میتوانید این ویروس را به دیگران هم منتقل کنید.
هر وقت برجستگیها و جوشها از بین رفتند، یعنی این ویروس به طور کلی از بدن شما بیرون رفته است و دوباره هم برنخواهد گشت. اما اگر در آینده دچار عفونت مولوسکوم کونتاژیوزوم دیگری شدید، دوباره روی پوستتان دانهها پدیدار میشود.
مراقبت های بعد از درمان مولوسکوم تناسلی
اگر این ضایعهها را با دارو یا توسط دکتر درمان کردید، باید بعد از آن به خوبی از پوستتان مراقبت کنید.
- آن ناحیه از پوست را تمیز نگه دارید. بعد از دستشویی یا حمام، از یک حولهی جداگانه برای خشک کردن دیگر مناطق بدنتان استفاده کنید.
- نواحی درمانشده را نخارانید و نخراشید.
- از لیف برای شستن نواحی مبتلا استفاده نکنید
- اگر به این نواحی دست زدید، دستهایتان را بشویید.
- اگر احساس ناراحتی میکنید، فعلاً رابطهی جنسی نداشته باشید.
در صورتی که درد دارید میتوانید از کیسهی یخ، داروهای مسکنی مثل آسپیرین، ایبوپروفن (ادویل، موترین)، یا استامینوفن (تایلنول) استفاده کنید تا درد و ناراحتی شما تسکین پیدا کند.
دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی
برگرفته از وب سایت:
ارسال نظر